Antwerp Law Jobdays

Commilitones,

Naar jaarlijkse traditie organiseren wij, SOFIA, in samenwerking met Elsa, een bedrijvendag: de Antwerp Law Jobdays. Dit jaar vindt het evenement plaats op 16 november.  

Als studentenclub proberen wij op deze dag de studenten en hun toekomst dichter bij elkaar te brengen door bedrijven en kantoren de kans te geven zich voor te stellen en al eens een kijkje te nemen wie zich presenteren zal op de arbeidsmarkt. Dit alles verloopt in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, in het bijzonder de faculteit Rechten.

Het doel van deze dag is om aan de studenten te tonen welke werkgevers actief zijn op de juridische arbeidsmarkt. Wij proberen in een ontspannen setting de mogelijkheid te bieden een beeld te vormen van welke kantoren in welke sectoren gespecialiseerd zijn en waarom het kantoor de plaats kan zijn om een succesvolle carriere te starten.

Allerlei kantoren uit verschillende domeinen van het recht komen naar de UAntwerpen om zich aan jullie voor te stellen. Op de Jobfair kunnen jullie dan ook de kantoren leren kennen en de eerste informele contacten leggen. 

De Jobfair is dan ook de plaats bij uitstek waar de 3e Bachelor en Masterstudenten de eerste stappen maken richting een zomerstage en voor de afstuderende student, de start van een carrière bij één van de topkantoren die wij hebben uitgenodigd.

Drie weken later, op 1 en 2 december, volgen de Campus Interviews. Deze zijn op afspraak.

Je maakt een keuze uit vijf kantoren, uiteindelijk zullen er drie kantoren worden toegewezen. Tegelijk dien je ook ineens je CV te uploaden. Je krijgt hier de mogelijkheid om je eerste sollicitatie-gesprek voeren.

Sofia Praesidium 2016-2017