SOFIA

Wie zijn wij?

Naast deze verschillende festiviteiten laten we ons ook op andere vlakken niet onbetuigd. Zo neemt SOFIA ook deel aan tal van sportieve activiteiten, georganiseerd door de Antwerp Students League en wordt jaarlijks een onvergetelijke skivakantie georganiseerd.

 

Daarnaast bieden wij ook op educatief vlak verschillende activiteiten aan. Zo wordt jaarlijks, in samenwerking met ELSA Antwerpen, de Antwerp Law Jobdays georganiseerd. Hier brengt onze club telkens een vijftigtal advocatenkantoren samen. Daarnaast vind je onder het studentenrestaurant onze cursusdienst die het studeren voor eenieder aangenamer maakt door ons aanbod van cursussen, samenvattingen en examenvragen. Ook nemen we onze leden jaarlijks mee op uitstap naar het Grondwettelijk Hof en het Justitiepaleis.

SOFIA, de Faculteitsclub der Rechten van de Universiteit Antwerpen viert dit academiejaar zijn 60ste verjaardag. Elk jaar opnieuw zet het SOFIA Praesidium zich in om op alle vlakken een meerwaarde te kunnen zijn voor de rechtenstudent tijdens hun gehele universitaire loopbaan.

 

Op vlak van vertier en plezier voorzien wij jullie van knallende TD's, onvergetelijke cantussen en een spetterend en welbesproken galabal. Voor de meest ludieke clubavonden kan je ons wekelijks terugvinden in ons stamcafé en tevens ware danstempel, De Prof! Ook in het eerste semester in tijden van Corona zullen wij er alles aan doen om het studentenleven zo aangenaam mogelijk te maken.

Eerstejaars Rechten en overdonderd door de grootstad Antwerpen? Geen paniek! We organiseren steevast een peter- en meterwerking om jou als student doorheen je gehele studentencarrière te loodsen.

 

Ook in tijden van mineur (lees: Covid-19) kan je, weliswaar online, op SOFIA rekenen. Via onze social media kan jij als student al je vragen kwijt en organiseren wij virtuele workshops en tal van andere online activiteiten. Stay tuned!


Ut Vivat Crescat Floreatque SOFIA!