SOFIA

Wie zijn wij?

“SOFIA, de Faculteitsclub der Rechten van de Universiteit Antwerpen, bestaat intussen 59 jaar. Elk jaar opnieuw zet het SOFIA Praesidium zich in om op alle vlakken een meerwaarde te kunnen zijn voor de studenten. Dit tijdens hun gehele universitaire loopbaan.

 

Op vlak van vertier en plezier voorzien wij jullie van knallende TD's en het grootste Galabal van Antwerpen en omstreken, en dit in de meest bekende discotheken en locaties van Antwerpen. Voor feestjes op kleinere schaal kan je ons wekelijks terugvinden in ons stamcafé De Prof voor de meest ludieke clubavonden!

 

Naast deze verschillende festiviteiten laten we ons ook op andere vlakken niet onbetuigd. Zo nemen wij vanuit SOFIA deel aan sportieve activiteiten georganiseerd door de Antwerp Students League en bieden wij onze leden jaarlijks een skivakantie aan.

 

Daarnaast bieden wij op educatief vlak, verschillende voordelen aan onze leden zoals het ter beschikking stellen van samenvattingen, examenvragen en cursussen. Elk jaar breidt de service van onze cursusdienst uit om op die manier het studeren aangenamer te maken voor de studenten. We nemen onze leden ook jaarlijks mee op uitstap naar het Grondwettelijk Hof.

 

Anderzijds staat SOFIA ook in voor contacten tussen afstuderende studenten en bedrijven. Zo organiseren wij jaarlijks meerdere evenementen en workshops in samenwerking met grote bedrijven zoals Deloitte, Lexgo, Acerta etc. Naast bovengenoemde activiteiten en lezingen van bekende advocaten, breiden ook de Antwerp Law Jobdays elk jaar uit in omvang. Bovendien werken wij ook mee aan de Career Days om jullie in contact te brengen met het bedrijfsleven.

 

SOFIA is en blijft de grootste studentenclub in Antwerpen en wij nodigen jullie dan ook graag uit op al onze activiteiten opdat jullie dat met eigen ogen te kunnen waarnemen!

 

Vergeet ook zeker niet je lidkaart aan te schaffen voor extra voordelen op tal van activiteiten en promoties.”